Dykkereiser

Det er nok av spennende steder man kan dykke her i Norge, spesielt om man vil se vrakrester på havets bunn og store fisker som hvaler og spekkhoggere er noe av det mangfoldige dyrelivet du kan forvente å se under vann. Men mange vil gjerne kombinere en ferie med dykking og det skal de selvfølgelig ha lov til. Her er noen populære steder å reise på såkalt dykkereise;

Malta

Orker du ikke reise lang, eller har dårlig med tid? Norwegian flyr direkte til den lille øya Malta i Middelhavet. Havet er varmt året rundt og temperaturene på øya går sjeldent lavere enn +15. Siden Malta var et viktig sted under andre verdenskrig, finner man en rekke vrakrester rundt øya, i tillegg til et rikt dyreliv. Et lite tips er å ta turen til Gozo der en Jesus-statue finnes på havets bunn. Forresten har Malta også en rekke dykkerskoler og regnes som en av de beste destinasjonene i Europa for dykkereiser.

Australia

Uansett om du driver med dykking eller ei, vet du garantert om Great Barrier Reef, verdens største korallrev. Her kan du se fantastiske fisker og annet dyreliv rett fra overflaten, men hvis du dykker litt lenger vil en helt ny verden åpne seg. Et definitivt must for alle med dykkersertifikat.

Thailand

Mange nordmenn har vært i Thailand, men ikke så veldig mange har dykket der. Tropiske strender, billig (og utrolig god) mat, palmer, moro og et rikt dyreliv i havet. Thailand er den perfekte destinasjonen for de som har utforsket Europa og nå vil dra lenger, men ikke har nok erfaring for å ta turen til Australia. Eller ikke ønsker å bruke like mye penger.