Gjør deg klar for dykkersesongen

For mange norske dykkere er det ingen bedre følelse enn fornemmelsen av vår i luften. Det betyr at det er på tide å klargjøre både kropp og utstyr for å utforske livet under havoverflaten.

God fysisk form

Som dykker er det viktig å være i god fysisk form før du kaster deg ut på dypt vann. Ønsker du å yte maksimalt under vannet bør du ha god utholdenhet og være godt trent, både mentalt og fysisk. Er formen allerede god, er det likevel ingen grunn til å slappe av. Dykkerutstyr er tungt, og god fysisk helse gir større trygghet i vannet. Sliter du med skader fra ulykker eller feil trening, kan en naprapat hjelpe deg å få skikk på kroppen igjen. Gjennom styrketrening, jogging og svømming vil kroppen merke stor forskjell allerede etter noen uker.

Ta sikkerhet på alvor

Når du dykker er det viktig å lytte til både kroppen og dagsformen. For å unngå skader og ulykker er det også helt nødvendig å ta sikkerhet på alvor. Har du problemer med svimmelhet, kan rask behandling hos Naprapatlandslaget hjelpe kroppen din til å bli klar for sesongstart i vannet. Sjekk også utstyret før sesongen starter, så er du sikker på at alt av flasker, ventiler og drakter er i orden.