Inspirasjon fra uventet hold

diving_138759491

Noen ganger låser vi oss i faste mønstre, og da er det ofte lurt å tenke nytt og kreativt for å utvikle oss videre. Det gjelder både i jobbsammenheng, på fritiden og når vi spiller strategiske spill. Ikke lås deg fast i et bestemt system. Vær alltid åpen for nye ideer og ny inspirasjon. Du kan bli overrasket over hvor du finner denne inspirasjonen – derfor bør man hente inspirasjon fra alt man kan hente inspirasjon fra, og på den måten få et helt nytt perspektiv!

Strategiske spill og dykking

Du kan faktisk spille strategiske spill for å øve opp hjernen til å ta gode, raske beslutninger under press, og det finnes det mange å velge mellom. Spill som vi kan anbefale, er sjakk, rulett og blackjack. Også spill som Go og Othello (Reversi) krever strategi, og kan derfor anbefales som hjernetrim. Du kan velge å spille poker og rulett gratis, dersom du heller vil spare pengene dine til dykkereisen – eller spille for å vinne nok til neste ferietur til et dykkeparadis. Husk at alle utfordringer innen strategi hjelper deg til å bli en bedre beslutningstaker, så kast deg ut i alt som har med strategi å gjøre, enten det er casinospill, sjakk eller gratisspill du finner på nettet.

Dykking og motorsporten rally

For dykkere er opplevelsen ved å nå stadig nye mål og dybder det som står i sentrum. Skal man hente ut mest mulig av en dykketur bør man strekke seg langt og enda lengre, slik at man føler at man har fått mest mulig ut av både tiden, pengene og jobben man legger ned. Når man kjører rally, er hele konkurransen en test av mental og fysisk styrke, dersom man skal komme seg over mållinja. Vi har mange gode rallykjørere fra Norge, og Ullevålseter er klar på at dette er en mentalt krevende sport. Ulykker kan inntreffe – innen både rally og dykking – dersom man mister hodet eller tar en feilaktig beslutning i et stresset øyeblikk.

Aktiviteter som krever høyt fokus

Kravet til fokus er høyere innen enkelte fysiske aktiviteter enn andre, og golf er, sammen med dykking, et glimrende eksempel. De fleste av oss har sett golf både på TV med de beste proffene i verden, og mange har nok også satt sin fot på en grønn bane en gang eller to. Dette er et spill hvor det helt tydelig hjelper å kunne skjerpe hjernen til man visualiserer målet, og ikke blir distrahert av andre elementer som er tilstede, enten det er fuglesang, alligatorer eller publikum som skaper stemning. Slik er det også med dykking. Nå er ikke publikumsstøy et vesentlig problem under dykking, men også ved dykking kan det hende man vil vise seg litt frem dersom andre ser på. En tabbe under vann kan være livsfarlig og derfor er fokus en høyt prioritert egenskap man bør trene opp – kanskje golfbanen er det rette stedet?

Pauser er viktigere enn du tror

Hvis du gjør samme aktivitet for lenge, kan tankene låse seg i et bestemt mønster. Uansett hva du holder på med, kan dette bli en utfordring. Pokerproffen Lou Kriegers første råd til spillerne er å forlate bordet og gå seg en tur. Ta en pause – gjør noe annet. Det kan ofte være den beste måten å forbedre spillet på, for da får du klarnet hjernen slik at du blir mer fokusert etterpå. Da kan du plutselig få et nytt innfall, en ny ide som kan forbedre dykkingen din, eller en ide til hvordan du kan komme deg på den dykkereisen du har drømt om så lenge. Og selv om du ikke får ny inspirasjon, får du sjansen til å analysere målet ditt og klarne tankene, slik at du kan fortsette med et uthvilt og klart hode.