Har du problemer med din kropp som påvirker din evne til å dykke?

Dykking er en spennende og utfordrende aktivitet som krever god fysisk og psykisk helse. Men det er også en aktivitet som stiller krav til din helse og sikkerhet. Derfor er det viktig du tar vare på din kropp, før, under og etter dykking.

Dykking krever du er i god fysisk form.

Å dykke krever mye av din kropp. Derfor er det viktig at du har god kondisjon, styrke og utholdenhet. I tillegg bør du trene regelmessig, spise sunt og unngå røyking.

Kaldt vann kan redusere din kroppstemperatur når du dykker, og gjøre deg mer utsatt for hypotermi. Dette kan påvirke din dømmekraft, reaksjonsevne og motorikk. Det er også viktig at du før i deg nok væske både før og etter dykking.

Har du problemer med din kropp?

Hvis du har problemer med din kropp kan det være lurt å få inn eksperthjelp.En kiropraktor eller en fysioterapeut kan tilby ulike tjenester som kan forbedre din evne til å dykke.

De kan blant annet hjelpe deg med å forebygge og behandle skader eller plager som kan oppstå i forbindelse med dykking, som for eksempel trykkfallsyke, øreproblemer, hypotermi eller muskel- og leddsmerter. I tillegg kan de hjelpe deg med å tilpasse din trening og kosthold til dine mål som dykker.